Aš tiek daug rašau apie kavą, (pastebėjau, kad dauguma bloge'rių daro panašiai... :) bet niekada nepasakojau, kokią aš ją geriu. Žinoma tik namuose, kadangi darbe nėra nei laiko nei galimybių pasidaryt tokios kavos.
Taigi, visi, kas gėrę pas mane kavos, puikiai žino, jog kavos ruošimas man primena ritualą. Taigi, visų pirma, būtina tam tikra nuotaika ir nusiteikimas, kurį dažniausiai sukelia kavos aromatas. Tuomet imamas paprastas puodelis, dedama kava, kuri užplikoma karštu vandeniu. Tada palaukiam ko šiek tiek pastovi ir pamaišom šaukšteliu. Tada aš dažniausiai dedu porą šaukštelių rudo cukraus (jis ne toks blogas kaip baltas). Tuomet ant stalo keliauja gražus puodelis, ant kurio dedamas sietelis, per kurį perkošiu pilamą kavą (negaliu pakęst tų musiukų).
Tada - pieno eilė. Visų pirma jį pašildau, tada dalį supilu į kavą, o kitą dalį išplaku su pieno plakikliu ir putas šaukštu uždedu ant kavos paviršiaus. Gaunasi realiai tokia home made a la Latte, bet jeigu dar kerai ir tinkamas nusiteikimas.... Tai ohoho..... :))))
2 komentarai:
Linučiukai, žinau, kad įrašas karo senumo, bet patarsiu ką daryt su kavos tirščiais :))
yra pirkti tokiu a la moca kavinukų ;) http://www.google.lt/images?um=1&hl=lt&biw=1003&bih=596&tbs=isch:1&aq=f&aqi=&oq=&gs_rfai=&q=bialetti
galiu pasakyti, kad tai tobuliausias dalykas apsaulyje, kuris kavą padaro neapsakomai gardžiu gėrimu ;) siūlyčiau užsiprašyti draugo tokio priedo gimtadieniui :))
Jo? Bliamba, reiks rimtai užsiprašyt :)
Rašyti komentarą