2011 m. sausio 18 d., antradienis
Sweet like a cake
Jeigu šiandien keptum saldžius pyragėlius, kokie jie būtų?
Paprasti, biskvitiniai keksiukai su sauja razinų pagal šimtametį močiutės receptą...? Pasipūtę šokoladiniai skanėstai su blizgančiu glajum...? O gal rausvi kremo patalai, jaukiai įsitaisę garbanotam tešlos krepšely...?
Variantų begalės - per ilgus žmonijos gyvavimo metus prisikaupė ir dar prisikaups daugybė pačių įvairiausių receptų, pagal kuriuos, kaitaliojant ingredientų sudėtį, bus galima išrast vis naujų skanumynų.
Aš, pavyzdžiui, šiandien kepčiau minkštą puraus biskvito kamuoliuką, į kurio vidų su konditeriniu švirkštu pripurkščiau saldaus kremo - jis turėtų būt vanilinis. Tada pyragėlis įgautų išsipūtusio ir tuoj tuoj grasinančio susprogt mini balionėlio formą. Ant viršaus suraityčiau plaktos grietinėlės viršūnėlę ir patupdyčiau rūgščiai prisirpusią vyšnią.
Kad nebūtų per saldu.
Ar kartais nepagalvojat, jog klausimas, kurį uždaviau šio įrašo pradžioj, kiekvieną dieną turėtų vis skirtingus atsakymus, iš kurių kiekvienas reprezentuotų tą dieną...? :) Įdomu, tiesa? Juk niekada nebūna vienodų pyragėlių... :)
Labanakt.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą